Matematiske forhold

Forhold

Forhold er matematiske sammenligninger av to tall og er basert på divisjon. Sjansen er stor for at du håndterer forhold daglig, uten engang å være klar over det. Men når du forstår forholdstallene fullt ut, kan du kanskje bruke dem på måter du aldri hadde forestilt deg.

Er du fortsatt forvirret om hva et forhold er? Hvis du er mer en visuell elev, bør du vurdere dette eksemplet. Hvis du tar med deg to luer og tre skjerf på skiferien, er det noen måter du kan uttrykke forholdet mellom luer og skjerf på:

2 : 3 eller 2 til 2 til 3 eller 2/3

Det er et forhold (kanskje forenklet litt)!

Jobbe med forhold: Den enkleste metoden

Den enkleste måten å jobbe med et forhold på er å gjøre det om til en fraksjon. Pass på at du holder bestillingen den samme. Det første tallet som er oppført er telleren din (det øverste tallet) og det andre tallet er nevneren (det nederste tallet).

Når du arbeider med forholdstall, er de nyttige når du setter opp som en proporsjon. En proporsjon er en ligning som består av to forholdstall. I de fleste tilfeller ser proporsjoner ut som ordligninger, for eksempel:

Luer/skjerf = 2/3

Et praktisk eksempel på å jobbe med forhold er her: tenk på om du visste at du og vennen din tok med samme andel luer på skjerf som dere gjorde. Du vet også at vennen din tok med seg 6 skjerf. Du kan bruke proporsjonsordproblemet for å finne ut hvor mange hatter de hadde med seg.

For å gjøre dette må du øke vilkårene for din nåværende fraksjon for å gjøre telleren til 6. Det er to trinn i denne prosessen:

Trinn 1: skjerf/luer = 2 x 3/3 x 3 (fordi to ganger tre er seks, som er hvor mange skjerf vennen din tok med)

Trinn 2: skjerf/luer = 6/9

Forholdet 2:3 tilsvarer det nye forholdet 6:9 på grunn av brøkene 2/3 og 6/9. Svaret ditt er også at vennen din tok med ni hatter.

Bruke forholdstall for å sammenligne verdier

Forhold forteller deg hvor mye av én ting det er sammenlignet med noe annet. Trikset for å bruke forholdstall for å løse problemer er å sørge for at du alltid multipliserer eller deler de gitte tallene med nøyaktig samme verdi.

For eksempel er 5:6 det samme som 5 x 3 : 6 x 3 = 15 : 18.

Denne kan brukes til mange ting, inkludert oppskrifter. Hvis du har en oppskrift på pannekaker som bruker fire kopper mel og tre kopper melk, er forholdet som brukes for å representere mengden mel sammenlignet med mengden melk 4 : 3. Hvis du vil lage nok pannekaker til mange mennesker, kan du må kanskje doble mengden, så du vil gange begge tallene med to.

4 x 2 : 3 x 2 = 8 : 6. Med andre ord, for å doble oppskriften trenger du åtte kopper mel og to kopper melk. Forholdet forblir det samme slik at pannekakene blir som forventet.

Bunnlinjen

Forhold kan være litt skremmende i begynnelsen. Men når du tar deg tid til å bryte dem ned, er de lettere å forstå. Selv om det er mange matematiske konsepter du aldri kommer til å bruke i det virkelige liv, er forholdstall ikke en av disse. Som et resultat kan det være ganske fordelaktig å lære å bruke dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen